Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Ако "Демократична България" и "Има такъв народ" не искат да разговарят с ГЕРБ за предложеното от нас правителство и за бъдещите приоритети на управление, ще върнем мандата. Това обяви издигнатият за премиер Даниел Митов пред bTV. Той призна, че се съмнява преговорите с двете формации изобщо да се състоят, заради обявените от тях позиции, че не подкрепят кабинет, излъчен от ГЕРБ.

"Ако се оформи управление, за което българските граждани не са гласували, тоест няма лидер, който да поеме отговорността, да стане премиер и да направи кабинет, на който имат доверие, тогава започва да се оформя задкулусие". Като пример Митов посочи правителствата оглавявани от Любен Беров и Пламен Орешарски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

INSAIT е сред водещите световни институти работещи над изкуствения интелект

Българският институт INSAIT направи исторически пробив с 16 статии на конференцията CVPR- най-цитираният форум за изкуствен интелект и компютърно зрение в света. Успехът нарежда страната сред първите десет в Европа, съобщи пресцентърът на Министерството на..

публикувано на 26.03.24 в 15:54

Всеки от нас вече е потенциален инвеститор, дори с малка сума от заплатата си

В съвременния свят вече не е достатъчно да познаваш отделните парични единици на държавите и да знаеш как техните валути се съотнасят спрямо българския лев. Обръщането на лева в евро и обратното отдавна не решава нашите финансови проблеми и не е част от..

публикувано на 26.03.24 в 13:40

Завърнаха се моряците от екипажа на освободения кораб „Руен“

Петимата моряци от отвлечения, през декември край Сомалия, кораб "Руен", който беше освободен от индийския боен флот преди 9 дни, се завърнаха във Варна. Те се прибраха с полет от Оман през Турция. От Параходство "Български морски флот" потвърдиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 10:15