Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Ако "Демократична България" и "Има такъв народ" не искат да разговарят с ГЕРБ за предложеното от нас правителство и за бъдещите приоритети на управление, ще върнем мандата. Това обяви издигнатият за премиер Даниел Митов пред bTV. Той призна, че се съмнява преговорите с двете формации изобщо да се състоят, заради обявените от тях позиции, че не подкрепят кабинет, излъчен от ГЕРБ.

"Ако се оформи управление, за което българските граждани не са гласували, тоест няма лидер, който да поеме отговорността, да стане премиер и да направи кабинет, на който имат доверие, тогава започва да се оформя задкулусие". Като пример Митов посочи правителствата оглавявани от Любен Беров и Пламен Орешарски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в..

публикувано на 13.04.24 в 18:30
Министерски съвет

Служебният кабинет е готов да защити българите при ескалация в Близкия Изток

Правителство следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия Изток и е в готовност да предприеме необходимите действия за защита на българските граждани в района, съобщиха от външното ни министерство. Оттам допълват, че служебният..

публикувано на 13.04.24 в 17:16

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители. “ Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на..

публикувано на 13.04.24 в 16:30