Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Ако "Демократична България" и "Има такъв народ" не искат да разговарят с ГЕРБ за предложеното от нас правителство и за бъдещите приоритети на управление, ще върнем мандата. Това обяви издигнатият за премиер Даниел Митов пред bTV. Той призна, че се съмнява преговорите с двете формации изобщо да се състоят, заради обявените от тях позиции, че не подкрепят кабинет, излъчен от ГЕРБ.

"Ако се оформи управление, за което българските граждани не са гласували, тоест няма лидер, който да поеме отговорността, да стане премиер и да направи кабинет, на който имат доверие, тогава започва да се оформя задкулусие". Като пример Митов посочи правителствата оглавявани от Любен Беров и Пламен Орешарски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17