Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по ревизия на управлението започва с последните 4 години

Снимка: БГНЕС

Новосъздадената Временна парламентарна комисия по ревизия на управлението на държавата за период от 10 години назад ще работи по 9 приоритетни области. Това стана ясно след днешното й първо заседание. Председателят на комисията Мая Манолова обяви, че се започва с последните 4 години от управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. 

Обект на ревизия ще бъдат разходваните финансови средства с постановления на Министерски съвет, финансирането на мерките за справяне с пандемията от Covid-19, секторът пътно строителство, националната програма за енергийна ефективност, проектът "Турски поток" и дружеството "Булгартрансгаз", Българската банка за развитие и др. 

Манолова обяви, че ще се работи в тясна връзка с неправителствени организации, журналисти и експерти, които искат да съдействат за установяване на злоупотреби.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

Столичният кмет: Ще има промени в такса смет

С въвеждането на регламента “Замърсителят плаща” ще настъпят промени в такса смет за софиянци, съобщи пред бТВ кметът Васил Терзиев. В момента в общината правят разчети и когато са готови, ще бъде споделена рамката, за да се подготвят хората.  “..

публикувано на 14.04.24 в 11:31

По стълбите до четиринайсетия етаж в Деня без асансьори

С изкачване на четиринайсететажния Колеж по туризъм в Бургас днес ще бъде отбелязана международната инициатива “Ден без асансьори”. Всички желаещи ще могат да изпитат физическите си сили, участвайки индивидуално или в отбор от трима души.  Целта на..

публикувано на 14.04.24 в 07:00

Природозащитници излизат на голям протест срещу законодателни промени

Коалиция “За да остане природата в България” и гражданско сдружение “Ти решаваш” с подкрепата на “Зелено движение” организират днес протест, с който настояват да бъдат оттеглени законопроектите за опазване на околната среда и за устройство на..

публикувано на 14.04.24 в 06:00