Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

Посланик Херо Мустафа и Румен Радев
Снимка: БГНЕС -архив

Държавният глава Румен Радев е провел днес работна среща на „Дондуков“ 2 с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. За това съобщи пресслужбата на президентството. 

Във фокуса на срещата са били теми от дневния ред на двустранните отношения, икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и САЩ, както и предстоящото домакинство на страната ни на инициативата „Три морета“, на която САЩ са стратегически партньор заедно с Европейската комисия и Германия. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МС: България не признава резултатите от изборите в окупираните територии на Украйна

"Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на..

публикувано на 18.03.24 в 17:30

До 24 часа ще стане ясно, ще има ли ротационно правителство

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел получи днес от президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство. Тя обяви след срещата при президента, че ще задържи връчения ѝ мандат за кабинет, но изчакване на предвидения..

публикувано на 18.03.24 в 14:05

Ротацията в правителството е под въпрос

 "Продължаваме промяната – Демократична България" имат фундаментално различие по отношение на това ГЕРБ да бъдат приети като равнопоставен партньор. Според ГЕРБ, които направиха изявление вечерта на Сирни заговезни, когато православните си дават взаимно..

публикувано на 18.03.24 в 09:49