Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев и посланикът на Германия Кристоф Айххорн:

Българите в Германия са фактор за трансфер на нови знания и умения

Снимка: m.president.bg

Голямата общност от около 400 хиляди български граждани, които живеят и работят в Германия, но остават свързани с родината си, е реален фактор за трансфера на нови знания, умения и модели за развитие на бизнес средата в България. Около мнението се обединиха на работна среща в Президентството държавният глава Румен Радев и посланикът на Федерална република Германия у нас Кристоф Айххорн.

Сред акцентите на срещата са били двустранното икономическо партньорство, перспективите за устойчиво развитие на бизнес климата в България, както и потенциалът за повишаване на добавената стойност в производствата, създадени с германски инвестиции у нас, информира прессекретариатът на държавния глава.

Двамата са засегнали още политиката по разширяване на Европейския съюз и енергийната трансформация в рамките на съюза чрез изграждане на модерна и въглеродно неутрална енергетика, както и детайли около предстоящата в София среща на върха на инициативата „Три морета“, чийто стратегически партньор е Германия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56