Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС не желае да се експлоатира темата за арменския геноцид

Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

Парламентът обсъди искането за приемане на декларация по повод 24 април – „Ден в памет на жертвите на масовото изтребление на арменците в Османската империя“.

Депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Арман Бабикян поиска Народното събрание да приеме решение и да обяви за геноцид избиването на арменците в Османската империя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че това е „политическо експлоатиране на исторически и геополитически събития от миналото“ и подчерта: „Историята ни дава уроците. Нека се поучаваме от тях, без да използваме историческите разломи като политически аргументи. Ние от ДПС сме последователни – нашата позиция и нашите политики са с хоризонт далеч в бъдещето, с научени уроци от историята“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23

Три български региона са с най-високата смъртност в ЕС

Трите региона в ЕС с най-висок стандартизиран коефициент на смъртност през 2021 г. са в България, съобщи статистическата агенция на общността Евростат. В район Югозападен смъртността е 390 души на 100 000 жители, в Северен централен регион е..

публикувано на 27.03.24 в 09:55

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°. По..

публикувано на 26.03.24 в 19:33