Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ДПС не желае да се експлоатира темата за арменския геноцид

Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

Парламентът обсъди искането за приемане на декларация по повод 24 април – „Ден в памет на жертвите на масовото изтребление на арменците в Османската империя“.

Депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Арман Бабикян поиска Народното събрание да приеме решение и да обяви за геноцид избиването на арменците в Османската империя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че това е „политическо експлоатиране на исторически и геополитически събития от миналото“ и подчерта: „Историята ни дава уроците. Нека се поучаваме от тях, без да използваме историческите разломи като политически аргументи. Ние от ДПС сме последователни – нашата позиция и нашите политики са с хоризонт далеч в бъдещето, с научени уроци от историята“

Още от категорията

В английския град Ийстбърн ще се любуват на „Морето, сърцето, небето“ на Варна

Как се е развил град Варна през последните 100 години от културна, образователна и туристическа гледна точка? Това ще имат възможност да видят от 20 ноември жителите и гостите на английския град Ийстбърн, домакин на изложбата „Морето, сърцето, небето“...

публикувано на 20.11.21 в 09:05

Ден за размисъл преди втория тур на изборите за президент

Както и миналата събота, днес е ден за размисъл, в който гласоподавателите трябва да направят окончателен избор за поведението си на втория тур от президентския вот, до който са допуснати кандидатите Румен Радев с вицепрезидент Илияна Йотова и Анастас..

публикувано на 20.11.21 в 06:10

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване, заради разпространението на Covid-19 и силно заразния негов Делта вариант. Ако това се налага, трябва да имаме предвид актуалния режим за влизане в..

публикувано на 20.11.21 в 02:25