Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщат публиката на стадионите, но с условие

Влизането в България - със сертификат, отрицателен PCR или документ за преболедуван Covid-19

В храмовете по празниците – с маски и спазване на дистанция

Снимка: Pixabay

От утре се разрешава присъственото обучение в образователните центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, маски и дезинфекция на всеки час. Това е обявил здравният министър в оставка Костадин Ангелов, предаде репортерката ни Мила Младенова. 

За предстоящите Цветница и Великден в църквите ще се влиза при спазване на дистанция и с маски. Препоръчва се вярващите да не целуват иконите. Върбовите клонки на Цветница ще се раздават извън храмовете, а полицията ще осигурява обществения ред.

Във връзка с туристическия сезон от 1 май в страната ще се влиза с ваксинационен сертификат, отрицателен PCR и антигенен тест или документ за преболедуване на Covid-19, но той трябва да е валиден не по-рано от 6 месеца преди датата за влизане в България.

Два дни преди дербито Левски - ЦСКА София бе взето решение и за връщане на публиката по стадионите при запълване на 30% от капацитета, но не повече от 1000 души на сектор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00