Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три класа подновяват присъственото обучение

Учениците от пети, девети и дванайсети клас днес се завръщат в училище. "Ако ситуацията с разпространението на коронавируса продължава да се развива благоприятно, 6 и 11 клас може да възстановят присъственото си обучение още на 10 май", съобщи министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев. По думите му, тези класове най-малко са учили извън домовете си през настоящата учебна година. По график те трябваше да се завърнат в клас на 17 май. На същата дата е възможно присъствено да тръгнат на училище още пет класа, добави Красимир Вълчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30

Кирил Петков: Споразумението е причината за провала на преговорите

Лидерите на ПП-ДБ все още не са излезли с официален коментар след решението на предложената за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да се откаже от връчения ѝ мандат за съставяне на кабинет, която също така заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет...

публикувано на 25.03.24 в 14:52