Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн среща за правата на българските работници в Австрия

Снимка: mfa.bg

На 28 април ще проведе виртуална среща за правата на българските работници в Австрия, съобщиха от Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“. 

Как мога да работя в Австрия? Към коя институция да се обърна при нарушени трудови права? Как да се регистрирам за пенсионно и здравно осигуряване?

Работещите и желаещите да работят в Австрия ще получат отговори на тези въпроси и други полезни съвети по време на информационното онлайн събитие в платформата Zoom, на 28 април от 10,30 часа. Форумът се организира от Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България във Виена.

По време на събитието експерти Главната инспекция по труда, Агенция по заетостта, Националния осигурителен институт и австрийските им партньори ще разкажат кой кой е при защита на работниците и служителите и кои разпоредби трябва да се вземат под внимание в Австрия.

Ще бъдат дадени полезни съвети относно основните правила, с които желаещите да започнат работа зад граница трябва да се съобразяват при заминаване от България и как да подадат сигнал, в случай на нередности.

Експертите ще информират желаещите за опциите за командироване, намиране на работа чрез посредник, използване на възможностите, които предоставя европейският портал за търсене и предлагане на работа EURES.

От българското посолство във Виена са осигурили и паралелен превод на двата езика. Желаещите да участват, трябва да се регистрират с кратко съобщение до socialau@embassybulgaria.at <mailto:socialau@embassybulgaria.at>, за да получат линк за включване.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34