Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Любителите на дивото къмпингуване вече ще разполагат с елементарни удобства

От следващия летен сезон горските стопанства ще осигуряват базови условия за диво къмпингуване в държавните гори на цялата територия на страната, обещаха от Министерството на земеделието и храните. Въвеждането на елементарни условия по дивите места,..

публикувано на 24.08.15 в 16:36
Меандрите на река Арда край град Маджарово

Пътешествие по меандрите на река Арда

В района на град Маджарово, недалеч от родопското село Бориславци, туристите се откъсват от действителността и се зареждат с позитивна енергия. За целта те потеглят с каяци на речно пътешествие по течението на река Арда. В тази си част реката не е много..

публикувано на 15.08.15 в 15:25

Прохлада и висок адреналин в Боровец

Лятото е в разгара си в Боровец, който предлага прохлада и букет от емоции в пика на августовските жеги. На пълни обороти работят кабинковата въжена линия „Ястребец" и четириседалковият лифт „Ситняково Експрес", които извозват туристите във високите..

публикувано на 15.08.15 в 09:20