Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Макет, представящ архитектурното разположение на православната черква Света Неделя, католическата катедрала Свети Йосиф, синагогата и джамията, съградени само на един хвърлей разстояние една от друга.

Новият туристически символ на София

“София – мъдростта в действие” – такова е посланието на новия символ на българската столица. Той ще обединява духовната мъдрост на три религии – християнството, юдаизма и исляма, изповядвани в четирите храма в центъра на София. Православната черква Света..

публикувано на 04.05.10 в 08:25
Всяко странджанско село си има своя старинен християнски храм, а местните хора пазят ревностно предаваните през поколения ценности и традиции.

Странджа – една различна ваканция

Всеки, който е имал шанса да се докосне, макар и за кратко, до магията на Странджа, разгърнала вековните си гори чак до бреговете на южното ни Черноморие, ще ви убеди, че опознаването на планината може да се превърне в истинско приключение. За разлика от..

публикувано на 30.04.10 в 13:19
Според чуждестранни експери в бранша България е сравнително непозната дестинация, която буди интерес сред туристите и за разлика от много други държави, които вече са реализирали целия си потенциал, българския туризъм има все още възможности за растеж.

През 2010 г. се очаква 5 процентов ръст в българския туризъм

След безпрецедентно тежката за туризма 2009 г. отрасълът започва постепенно да се съвзема в световен мащаб. България не прави изключение в това отношение, а прогнозите за 2010 са за 5 процента ръст, който е малко над средния, прогнозиран за Европа. Това..

публикувано на 29.04.10 в 08:57