Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

В момента широката плажна ивица на Албена пустее в очакване на първия прилив на туристи.

Курортът Албена ще привлича туристи с промоционални пакети

Въпреки първите плахи признаци на оживление в туризма, работещите в бранша се готвят за труден летен сезон. Все още никой не се наема да прогнозира как ще протече лято 2010, но едно е сигурно – ще оцелее този, който предложи най-конкурентните пакети за..

публикувано на 15.04.10 в 09:35
Все повече българи започват да планират почивката си на море още през пролетта и избират Българското Черноморие.

Ще си остане ли българският турист в България това лято?

Въпреки трудните икономически времена българинът явно няма намерение да се лишава от лятната си ваканция. Въпросът е къде ще отдъхва през топлите месеци – у нас или в чужбина? Съдейки по предварителните записвания за сезона, по всичко личи, че везната се..

публикувано на 13.04.10 в 09:43
Много туристи предпочитат да опънат палатката си в някой нашенски къмпинг, за да са по-близо до природата.

Английски предприемачи развиват зелен туризъм в България

Истинските ценители на природата предпочитат да отдъхват „на зелено” под звездите. За тях хотелските удобствата са излишни, а всеки повод да избягат от напрегнатото градско ежедневие е добре дошъл. Дойде ли време за почивка, тези туристи грабват палатката и..

публикувано на 08.04.10 в 12:48