Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кюстендил не е само чист въздух и минерални бани

Повечето българи свързват Кюстендил с минералните бани. Славата на югозападния ни град като център на балнеологията се носи още от времето на соца, когато тук вреше и кипеше от курортисти. По това време градът разполагаше с множество държавни лечебници..

публикувано на 03.05.15 в 10:30

България зае 3-то място в индекса на развиващите се дестинации за приключенски туризъм

Какво означава това? С думи прости страната ни разполага с огромен, но неразгърнат потенциал за развитието на този набиращ популярност туристически сегмент. Това е констатацията на последното проучване, осъществено от международната организация за..

публикувано на 16.04.15 в 10:11

„Я ю яя“ или да как да преживееш приключение в Краището

Краището – така се нарича най-западният край на България, там където се намира и един от най-бедните региони в Европа. За разлика от други, излъскани и благоустроени за туризма зони у нас, това пустеещо кътче на българския Запад тъне в забвение и..

публикувано на 08.04.15 в 16:08