Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

В старата част на града се намира т.нар. Етнографски комплекс, който предлага романтична разходка в миналото.

По следите на историята в Златоград и околностите

Златоград – най-южният град на България е една от най-успешните ни дестинации за културен туризъм. С откриването на новия контролно-пропускателен пункт със съседна Гърция през тази зима отстоящото на няколко километра от границата градче буквално се изпълни..

публикувано на 07.04.10 в 08:33
„Номади” е един от 15-те хостела във Велико Търново, които посрещат млади пътешественици от близки и далечни страни.

Младите пътешественици избират хостелите

Те предпочитат да се придвижват на автостоп, с велосипед или с обществен транспорт. Ще ги познаете по небрежното облекло, по загорелите от слънцето лица и залитащата под тежестта на огромната раница походка. Повечето от тези пътешественици са млади,..

публикувано на 01.04.10 в 13:11
Джуджевата къща в Панагюрище вече посреща привърженици на природосъобразния начин на живот.

Марката „Зелена къща” или как се поощряват добрите практики в туризма

Около десетина нови места за настаняване ще получат отличието „Зелена къща” /Green Lodge/ за прилагането на добри практики в туризма. С това зелените къщи в България стават над 30 и вече оформят своебразна мрежа от адреси на гостоприемство, покриваща някои..

публикувано на 30.03.10 в 09:15