Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

И това лято стотици хиляди летовници от страната и чужбина ще отдъхват на Българското Черноморие.

Сезон „Лято 2010” с добри перспективи

Туризмът е един от отраслите в България, които първи ще се измъкнат от финансовата криза – прогнозират работещи в бранша. Според тях ни очаква по-успешен летен сезон спрямо лято 2009 г. , когато страната ни отбеляза известен отлив на туристи. Според..

публикувано на 23.03.10 в 09:49
Славата на кюстендилските минерални води, познати още от древността, отдавна е надхвърлила пределите на България, привличайки ежегодно хиляди туристи. 

Медицински туризъм в България – как да съчетаем полезното с приятното

Здравословната почивка не е съвременно откритие. Още в древни времена хората са разбрали, че има някои места от днешните български земи, благословени с чист въздух и минерални води, които могат да лекуват както тялото, така и душата на човек. Балнеологията..

публикувано на 18.03.10 в 13:06
Кокетни къщи за гости, предлагащи домашен уют и топлина, ще откриете навсякъде из страната.

Защо все повече туристи предпочитат къщите за гости пред луксозните хотели?

Според класацията на пътеводителя “Lonely Planet”, превърнал се в любим наръчник на стотици хиляди пътешественици по света, България е сред десетте най-изгодни туристически дестинации за индивидуални пътувания през 2010 г. В известния справочник неведнъж е..

публикувано на 12.03.10 в 09:19