Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Белоснежна Юндола в разгара на ски сезона

Стане ли дума за зимен туризъм в България, веднага се изтъкват предимствата на големите ни планински комплекси като Банско, Пампорово и Боровец, които прославят навред страната ни в качеството й на ски дестинация. Но има друга, романтична и в повечето..

публикувано на 14.01.15 в 11:24
Фотоколаж: Силвия Петрова

Габрово, Трявна, Севлиево – по следите на Българското възраждане

Неотдавна общините Габрово,Трявна и Севлиево обединиха усилията си в реализиране на проект за развитие на културния туризъм. Разработени бяха съвместни познавателни маршрути, които разкриват не само природните богатства на Централна Стара планина,..

публикувано на 12.01.15 в 13:07

Възстановка на праисторическо селище забавлява туристите

В края на лятото в село Неофит Рилски, разположено край магистралата, свързваща София със Северното ни Черноморие, отвори врати необичаен парк, който бързо се превърна в най-посещаваната атракция в околностите. Става дума за възстановка на..

публикувано на 07.01.15 в 12:01