Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Туристическото лице на София

Всеки ден българската столица посреща стотици гости от всички краища на света. За много от пристигащите това е мястото, от което поемат по различните туристически посоки на страната ни. А те могат да бъдат както многобройните курортни селища по Черноморското..

публикувано на 07.01.10 в 12:51
НДК е сърцето и душата на културния живот в столицата.

София се нуждае от запазена марка, за да стане разпознаваема дестинация за културен туризъм

София би могла да се наложи като водеща дестинация за културен туризъм в Европа. Една от най-древните столици на Стария континент и сега посреща много туристи, които пристигат, за да се запознаят с красивите й църкви, богатите музеи, художествени галерии и..

публикувано на 16.12.09 в 11:14
 Достатъчно е да отскочите до някой наш планински курорт, за да станете свидетели на следната „живописна” гледка.

Ще стане ли най-сетне българският туризъм социално отговорен?

Оказва се, че все повече туристи в световен мащаб, в това число и такива, които посещават България, очакват и дори настояват да им бъде предложен туризъм, който да е отговорен към околната среда, към потребителите и към местното население. А доколко..

публикувано на 08.12.09 в 12:03