Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановка на праисторическо селище забавлява туристите

В края на лятото в село Неофит Рилски, разположено край магистралата, свързваща София със Северното ни Черноморие, отвори врати необичаен парк, който бързо се превърна в най-посещаваната атракция в околностите. Става дума за възстановка на..

публикувано на 07.01.15 в 12:01

Добре дошли в Етрополе

Етрополе е малък град, разположен на 81 км от София. Впечатление правят добре запазените му къщи от времето на българското Възраждане. Някои от тях са превърнати в атрактивни семейни хотели и предлагат добри условия за почивка сред красивата природа на..

публикувано на 29.12.14 в 10:10
Бутилираща линия

Пътят на бирата минава през Стара Загора

Освен като града на липите, Стара Загора е известен още и като… града на бирата. Тук се намира един от най-големите и най-старите заводи за производство на пиво у нас, а откритият към него музей е сред най-посещаваните атракции в града...

публикувано на 27.12.14 в 11:00