Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В зимните ни курорти бе даден официалният старт на ски сезона

Успешен зимен сезон се очертава през идните месеци въпреки прогнозите за безснежна зима. За да се презастраховат от капризите на времето обаче, стопаните на най-големите ни планински курорти инвестираха допълнителни средства в изграждане на нови..

публикувано на 17.12.14 в 13:38

Посетете непознатото Средногорие

Средногорието е система от красиви масиви, разпростиращи се южно от Старопланинската верига, пресичаща от Запад на Изток страната ни. Районът изобилства с живописни селища и възможности за пешеходни турове сред запазената природа на Балкана. За жалост..

публикувано на 03.12.14 в 15:44

Античният град Нове край Свищов ни връща в миналото

В околностите на Свищов, известен с красивата си архитектура, туристите могат да се потопят в една отминала епоха. Земите край съвременния пристанищен център били обитавани още от дълбока древност. Но около 45 г. след Хр., върху развалините на древно..

публикувано на 01.12.14 в 13:30