Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Поглед към руините на тракийския град Кабиле.

Ямбол ще развива културен туризъм по италиански модел

България разполага с десетки хиляди културно-исторически паметници от различни епохи, които са неотменна част от световното наследство. За жалост това безценно богатство остава в сянката на шумно рекламираните ни морски и зимни курорти. Напоследък обаче..

публикувано на 17.11.09 в 10:11
Ако искате да се откъснете от цивилизацията и да се потопите в неповторимата атмосфера на автентичния бит на едно планинско селище, Белица е точното място за вас

Белица ще става водеща туристическа дестинация

Малко хора, дори у нас, знаят за красотите на Белица. Наскоро обаче, планинското градче, смълчано сред склоновете на Рила, бе включено в специална туристическа мрежа, обхващаща най-атрактивните кътчета за екотуризъм в Европа. Това стана възможно..

публикувано на 13.11.09 в 15:00
За  все повече българи и чужденци покоряването на планински първенец или скачането от висок мост с бънджи е най-добрият начин да усетят българската природата и  да опознаят себе си.

Висок адреналин сред българската природа

През почивните дни и ваканциите човек се опитва така да организира времето си, че да може да отърси от себе си натрупаната умора и напрежение и да се зареди с нова енергия. Разходките на чист въздух, общуването с природата и посещението на сгушени в пазвите..

публикувано на 05.11.09 в 13:07