Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гигинският манастир – глътка духовност и покой

В дрезгавината на отиващия си ден слънцето мързеливо се спуска над Гигинския манастир „Свети безсребреници Козма и Дамян”. Малко преди да се скрие зад Черногорската планина, скупчените около старата църква постройки лумват в розово, а сетне в..

публикувано на 13.11.14 в 13:32

България – дестинация за dark tourism

Има един сегмент от туризма, който България упорито игнорира. Това е т.нар. dark tourism, наложил се като печеливша индустрия по света. Годишно десетки хиляди негови почитатели потеглят по следите на близкото минало, за да се потопят в злокобната..

публикувано на 04.11.14 в 08:15
У нас, само срещу една зелена хартийка с портрета на Бенджамин Франклин, можете например да си купите килограм домати за вечерната салата.

Какво можем да си купим за $1 у нас и по света

И тази година е вече към своя край. Съвсем логично възниква въпросът – какво могат да си позволят туристите, които ще започнат да пътуват по празниците, за 1 долар? У нас може да си купите за $1 кафе с мляко, 100 грама шоколад, кило нарязан..

публикувано на 28.10.14 в 14:02