Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Предвидимост, масова ваксинация, ковид хотели или как да спасим туристическо лято 2021?

В момента туристите търсят повече сигурност и предвидимост. Те по-малко се влияят от цени, допълнителни атракции, качество на обслужване и други фактори, които определяха поведението им преди ковид кризата, смята Иван Грошев, чиято компания е водещ..

публикувано на 04.06.21 в 09:25

Румъния възпрепятства идването на молдовски сезонни работници

Националният борд по туризъм и Българската туристическа камара сигнализираха българските власти за недопускането на сезонни работници от Молдова до България на румънските гранични пунктове, предаде БГНЕС.  Служителите от три години..

публикувано на 02.06.21 в 11:49

България се представя в Украйна като туристическа дестинация

Най-популярното телевизионно предаване за пътешествия в Украйна „Орел и решка“ (което на български означава „Ези и тура“) посети България, за да се наслади на възможностите за туризъм, които предлага страната ни. Снимачният екип пристигна на 21 май по..

публикувано на 31.05.21 в 17:47