Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Несебър сред най-добрите дестинации за бебета и малки деца през 2021

Живописният ни морски град с хилядолетна история, възрожденски къщи   и чудесни възможности за туризъм влезе в престижна класация на британското издание Hello. Според авторите му, морските ваканции с   бебета и малки деца са изпълнени с..

публикувано на 22.05.21 в 10:00

В Москва представиха готовността на България да посрещне руски туристи

Проведе се вторият дигитален форум „България – Русия: многопланово регионално партньорство“. Темата бе „Туризъм и култура“.   Представена бе готовността на страната ни да посрещне руските туристи през летния сезон като безопасна, спокойна и атрактивна..

публикувано на 21.05.21 в 18:22

Български видеоклип с награда от туристическото изложение в Мадрид

България получи първа награда в категорията за най-добър видеоклип, популяризиращ туристическа дестинация, в 41-ото издание на международното туристическо изложение в Мадрид - FITUR.  Това е едно от най-значимите туристически изложения в света, на което..

публикувано на 21.05.21 в 17:56