Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Родина зад граница" вече и в подкаст

Шест месеца след старта на родобюбивата инициатива в ефир, програмите на БНР „Радио България“ и „Хоризонт“ излизат и с първи съвместен подкаст – „Родина зад граница“. Той надгражда едноименната месечна рубрика на предаването „Нощен Хоризонт“ за среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за своя временен или постоянен дом. И както ефирът, така и подкастът обединява творческите търсения на журналисти от двете програми на БНР в общата кауза - мост и връзка с Родината.

В първия епизод представители на българската диаспора влизат в своеобразна дискусия за правата си на избиратели, а блогърът Боян Юруков коментира спецификата на задграничния вот. Поводът са провелите се при засилен интерес и в чужбина избори за 45-о Народно събрание и въпросите, които поставиха с участието си тях нашите сънародници зад граница.


Подкастът е достъпен ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: FB/Салон за българска култура и духовност

Българската естрада от 60-те и 70-те години звучи в Чикаго

Знаете ли какво е общото между Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, група "Диана експрес"? Всички тези знакови за страната ни изпълнители започват своя професионален път през 60-те и 70-те години на XX век и бележат..

публикувано на 12.04.24 в 12:15

Българската общност в Ню Йорк посреща писателя Тодор Костадинов

Тази вечер, от 18:30 ч.местно време, българската общност в Ню Йорк ще има възможност да се срещне с писателя Тодор Костадинов, автор на книгите "Анти-некролози. Разкази против забравата" и "Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази".  "Авторът е..

публикувано на 12.04.24 в 09:05

Магията на българските шевици завладя консулството ни в Ню Йорк

Модно ревю на дрехи с народни мотиви, дело на варненската дизайнерка Мая Неделчева се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Елегантната колекция е била представена от танцьорите на ансамбъл Gorana Dance, научаваме от публикация на..

публикувано на 10.04.24 в 22:10