Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Родина зад граница" вече и в подкаст

Шест месеца след старта на родобюбивата инициатива в ефир, програмите на БНР „Радио България“ и „Хоризонт“ излизат и с първи съвместен подкаст – „Родина зад граница“. Той надгражда едноименната месечна рубрика на предаването „Нощен Хоризонт“ за среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за своя временен или постоянен дом. И както ефирът, така и подкастът обединява творческите търсения на журналисти от двете програми на БНР в общата кауза - мост и връзка с Родината.

В първия епизод представители на българската диаспора влизат в своеобразна дискусия за правата си на избиратели, а блогърът Боян Юруков коментира спецификата на задграничния вот. Поводът са провелите се при засилен интерес и в чужбина избори за 45-о Народно събрание и въпросите, които поставиха с участието си тях нашите сънародници зад граница.


Подкастът е достъпен ТУК.  

Още от категорията

 Прага

Сънародниците ни в Чехия са доволни, че гласуват по местоживеене

Общо 9 изборни секции отвориха врати днес в Чехия, а не само 1 – в Прага, както беше на 4 април тази година. Освен в две секции в столицата, българските граждани на чешка територия могат да гласуват още в Бърно, Ихлава, Карлови Вари, Млада..

публикувано на 11.07.21 в 19:48

Българите в Квебек по традиция са много активни на избори

„Аз съм горд от българите такива, каквито ги виждам днес. Смятам, че те се опитват да вземат в ръцете си своята съдба. В никакъв случай не е лесно. Несъмнено е, че ще трябва да се окрупнят българските партии по начин, който да позволи..

публикувано на 11.07.21 в 19:12

Загреб - спирка на избиратели, на път към родината

„Изборният ден протича без проблеми в Загреб. И за наша радост активността е доста голяма“, съобщи за Радио България Диана Гласнова, член на СИК в хърватската столица. На парламентарните избори през април там гласуваха 72–ма..

публикувано на 11.07.21 в 17:42