Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Родина зад граница" вече и в подкаст

Шест месеца след старта на родобюбивата инициатива в ефир, програмите на БНР „Радио България“ и „Хоризонт“ излизат и с първи съвместен подкаст – „Родина зад граница“. Той надгражда едноименната месечна рубрика на предаването „Нощен Хоризонт“ за среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за своя временен или постоянен дом. И както ефирът, така и подкастът обединява творческите търсения на журналисти от двете програми на БНР в общата кауза - мост и връзка с Родината.

В първия епизод представители на българската диаспора влизат в своеобразна дискусия за правата си на избиратели, а блогърът Боян Юруков коментира спецификата на задграничния вот. Поводът са провелите се при засилен интерес и в чужбина избори за 45-о Народно събрание и въпросите, които поставиха с участието си тях нашите сънародници зад граница.


Подкастът е достъпен ТУК.  

Още от категорията

Завърши гласуването на българите в чужбина

В 6:00 часа българско време са затворили последните секции в САЩ по западното крайбрежие, с което е поставен и краят на гласуването на българите в чужбина за новия 46 парламент на България.  В САЩ е гласувано в 58 секции, като на места е отбелязан..

публикувано на 12.07.21 в 08:18
СИК Хаянис, Кейп Код с председател Христина Арабаджиева, Теодора Върбанова, Павел Койчев, Цветомир Филипов, Любомира Георгиева

Изборният ден в САЩ приключва последен

58 са изборните секции в САЩ, в 13 от тях се гласува с машини. Първи, в 14 часа българско време, отвориха секциите по Източното крайбрежие. В Калифорния, Аризона и Невада изборният ден започва по-късно и ще приключи в 6:00 часа българско време на 12..

публикувано на 11.07.21 в 23:17

Българите в Молдова гласуват с надежда за по-активна политика към диаспората

Шест са избирателните секции, отворени в днешния изборен ден в Молдова. Гражданите, които не са заявили в срок до 15 юни изричното си желание в коя секция ще гласуват, могат да упражнят избирателното си право, но след попълване на декларация..

публикувано на 11.07.21 в 20:01