Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Родина зад граница" вече и в подкаст

Шест месеца след старта на родобюбивата инициатива в ефир, програмите на БНР „Радио България“ и „Хоризонт“ излизат и с първи съвместен подкаст – „Родина зад граница“. Той надгражда едноименната месечна рубрика на предаването „Нощен Хоризонт“ за среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за своя временен или постоянен дом. И както ефирът, така и подкастът обединява творческите търсения на журналисти от двете програми на БНР в общата кауза - мост и връзка с Родината.

В първия епизод представители на българската диаспора влизат в своеобразна дискусия за правата си на избиратели, а блогърът Боян Юруков коментира спецификата на задграничния вот. Поводът са провелите се при засилен интерес и в чужбина избори за 45-о Народно събрание и въпросите, които поставиха с участието си тях нашите сънародници зад граница.


Подкастът е достъпен ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На 24 март във Валенсия ще има консултации за българите по социални въпроси

Информационно-консултативен ден за български граждани организира на 24 март Генералното консулство на България във Валенсия със съдействието на Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на..

публикувано на 17.03.24 в 09:51

Българите в Щутгарт се преклониха пред паметта на патриарх Неофит

В Щутгарт, Германия, беше отслужена панихида за Негово Светейшество партиарх Неофит. В нея се включиха десетки българи и православни християни от други народности. Всички те отправиха молитва към Господ за упокоение на душата му, предаде Нова ТВ...

публикувано на 16.03.24 в 17:26
Лисабонският университет

Учители от български неделни училища се запознаха с програмите на МОН и с иновативни форми на преподаване

На повече средства по трите национални програми на Министерството на образованието и науката ще могат да разчитат българските неделни училища през 2024 г. Това стана ясно на открития днес в Лисабон образователен форум "Иновативни методи и материали..

публикувано на 14.03.24 в 20:10