Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Родина зад граница" вече и в подкаст

Шест месеца след старта на родобюбивата инициатива в ефир, програмите на БНР „Радио България“ и „Хоризонт“ излизат и с първи съвместен подкаст – „Родина зад граница“. Той надгражда едноименната месечна рубрика на предаването „Нощен Хоризонт“ за среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за своя временен или постоянен дом. И както ефирът, така и подкастът обединява творческите търсения на журналисти от двете програми на БНР в общата кауза - мост и връзка с Родината.

В първия епизод представители на българската диаспора влизат в своеобразна дискусия за правата си на избиратели, а блогърът Боян Юруков коментира спецификата на задграничния вот. Поводът са провелите се при засилен интерес и в чужбина избори за 45-о Народно събрание и въпросите, които поставиха с участието си тях нашите сънародници зад граница.


Подкастът е достъпен ТУК.  

Още от категорията

Българското школо в Лондон приветства 23-ма първокласници тази есен

23 българчета от Лондон и техните семейства се срещнаха за първи път с Букварите и започнаха своето ограмотяване в книжовен български език в училището към българското посолство там, научаваме от сайта на Асоциацията на българските училища в чужбина...

публикувано на 01.10.21 в 15:30

Най-много заявленията за гласуване в чужбина идват от САЩ, Германия и Великобритания

Електронното заявление за гласуване извън страната за изборите за президент и парламент на 14 ноември вече е активно през сайта на Централната избирателна комисия - ЦИК.  Най-много заявления в първите часове от работата на системата са подадени от САЩ,..

публикувано на 01.10.21 в 10:26

Българите в чужбина могат да подадат заявления за гласуване на 14 ноември

Право на глас на изборите за президент и парламент на 14 ноември имат 6 708 189 граждани. Те са разпределени в 11 643 секции. Вероятно машинно ще се гласува с една карта, съобщи Цветозар Томов, зам.председател на Централната избирателна комисия -..

публикувано на 30.09.21 в 12:33