Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Родина зад граница" вече и в подкаст

Шест месеца след старта на родобюбивата инициатива в ефир, програмите на БНР „Радио България“ и „Хоризонт“ излизат и с първи съвместен подкаст – „Родина зад граница“. Той надгражда едноименната месечна рубрика на предаването „Нощен Хоризонт“ за среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за своя временен или постоянен дом. И както ефирът, така и подкастът обединява творческите търсения на журналисти от двете програми на БНР в общата кауза - мост и връзка с Родината.

В първия епизод представители на българската диаспора влизат в своеобразна дискусия за правата си на избиратели, а блогърът Боян Юруков коментира спецификата на задграничния вот. Поводът са провелите се при засилен интерес и в чужбина избори за 45-о Народно събрание и въпросите, които поставиха с участието си тях нашите сънародници зад граница.


Подкастът е достъпен ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова: "Неделните училища са най-видимият резултат от политиката за българите в чужбина"

Лисабонският университет е домакин на образователния форум " Иновативни методи и материали за преподаване на българската история и география на България в българските училища в чужбина" . Събитието е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а..

публикувано на 14.03.24 в 15:25

Лисабон е домакин на форум за българското образование зад граница

Над 60 участници от 15 държави се събират в столицата на Португалия, за да дискутират иновативните методи и материали за преподаване на история и география на България в българските училища в чужбина. Патрон е вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще..

публикувано на 14.03.24 в 08:05

Фестивал на българското кино в Прага

В чешката столица Прага от днес до 17 март ще се проведе XVI–то издание на Фестивала на българското кино.  Началото ще бъде поставено от 18:30 в кино “Луцерна” (Kino Lucerna) с прожекция на филма “Уроците на Блага”. За лентата на Стефан..

публикувано на 14.03.24 в 07:15