Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По Великден в Тараклия отварят "Ракла с идеи"

Снимка: Фейсбук

"Ракла с идеи" - така е наречен първият кръжок за деца, отворил врати в районния Дом на културата на бесарабския град Тараклия. В своеобразната творческа работилница млади занаятчии превръщат идеите си в произведения на приложното изкуство. Целта е да се стимулира креативността у децата и да се насърчат възможностите им, което от своя страна да спомогне за израстването им в самостоятелни и творчески личности.


Предстои кръжокът "Ракла с идеи" да се включи и в онлайн състезанието „Светло Христово Възкресение“. Първият му етап е насрочен за 4 май, а вторият – на 16 май, информира в социалните мрежи Галина Мунтян, главен експерт в Дома на културата в град Тараклия. 

Снимки: Фейсбук

Още от категорията

И в Одеса почетоха Христо Ботев и загиналите за свободата ни

С полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев в Одеса и рецитация на стихове, българите в Украйна отдадоха почит на поета-революционер и на загиналите за свободата на България, информира пресцентърът на всеукраинската обществена организация..

публикувано на 02.06.21 в 16:50

Гостуваме на българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк

8 български училища в чужбина от общо 245 (по списъка на Министерството на образованието и науката за учебната 2021/2022 година) носят името на поета и революционера Христо Ботев, чиято памет почитаме на 2 юни. Пред патрона си днес свеждат глави..

публикувано на 02.06.21 в 06:40

Околосветско пътешествие на българското кино

Северна Америка е третата спирка от пътешествието на българското кино сред сънародниците ни по света. Инициативата на Държавната агенция за българите в чужбина е наречена „БГ кино на 7 континента“ и се осъществява съвместно с платформата..

публикувано на 29.05.21 в 10:05