Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По Великден в Тараклия отварят "Ракла с идеи"

Снимка: Фейсбук

"Ракла с идеи" - така е наречен първият кръжок за деца, отворил врати в районния Дом на културата на бесарабския град Тараклия. В своеобразната творческа работилница млади занаятчии превръщат идеите си в произведения на приложното изкуство. Целта е да се стимулира креативността у децата и да се насърчат възможностите им, което от своя страна да спомогне за израстването им в самостоятелни и творчески личности.


Предстои кръжокът "Ракла с идеи" да се включи и в онлайн състезанието „Светло Христово Възкресение“. Първият му етап е насрочен за 4 май, а вторият – на 16 май, информира в социалните мрежи Галина Мунтян, главен експерт в Дома на културата в град Тараклия. 

Снимки: Фейсбук

Още от категорията

Съхранението на българската култура и език е отговорност пред нашите деца

Българският език е свещен, а съхраняването на българското е отговорност, която имаме към децата си и тяхното бъдеще. С тези думи Събина Христова, президент на германско-българското сдружение „Огнище“ описва смисъла на 24 май. „Това е..

публикувано на 24.05.21 в 10:25
Диана Николова и деца от българското училище в Лас Вегас.


Снимките са предоставени от Мария Самичкова.

На 24 май при българчетата в Лас Вегас

Денят на Кирил и Методий, на българската просвета и култура е най-таченият празник сред сънародниците ни по света. Съвсем естествено средище на празничното настроение са българските училища, които посяват семенцето на любовта към родния език и култура у..

публикувано на 24.05.21 в 09:10

За предимствата, които дава българският език в чужбина

От няколко години Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) е приела за своя кауза младите българи зад граница чрез знанията си по майчин език да могат да кандидатстват в чужди университети. За да постигне тази мечта обаче, се нуждае..

публикувано на 24.05.21 в 07:25