Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По Великден в Тараклия отварят "Ракла с идеи"

Снимка: Фейсбук

"Ракла с идеи" - така е наречен първият кръжок за деца, отворил врати в районния Дом на културата на бесарабския град Тараклия. В своеобразната творческа работилница млади занаятчии превръщат идеите си в произведения на приложното изкуство. Целта е да се стимулира креативността у децата и да се насърчат възможностите им, което от своя страна да спомогне за израстването им в самостоятелни и творчески личности.


Предстои кръжокът "Ракла с идеи" да се включи и в онлайн състезанието „Светло Христово Възкресение“. Първият му етап е насрочен за 4 май, а вторият – на 16 май, информира в социалните мрежи Галина Мунтян, главен експерт в Дома на културата в град Тараклия. 

Снимки: Фейсбук

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вицепрезидентът се срещна с български ученици в Черна гора

В черногорската столица Подгорица вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ръководители и ученици от Асоциация "Докосни дъгата". Те са на посещение в Черна гора до 7 април по програмата "Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности”...

публикувано на 04.04.24 в 08:46

Музикалният фестивал "Над дъгата" събра 350 деца от България и други държави

350 деца от Великобритания, България, Мароко, Холандия, Германия, Испания, Полша и Уганда взеха участие в четвъртото издание на пролетния фестивал за млади музиканти „Над дъгата“ , който има виртуална част и концерт на живо в Лондон, предаде БТА...

публикувано на 03.04.24 в 15:40

Снежана Скорич за обучението в Болград по време на война

Болградската гимназия, която носи името на българския революционер и общественик Георги Сава Раковски е първото българско средно училище, създадено зад граница. Повод да припомним неговата история, но да разкажем и за ежедневието на учениците в него..

публикувано на 03.04.24 в 09:10