Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 млн. цветя ще украсят Пловдив

Снимка: marica.bg

През май в пловдивските паркове и градини ще бъдат засадени 2 млн. цветя от летните видове, за да се превърнат тези места в още по-привлекателни за отдих и спорт, съобщават от община Пловдив. Растенията са отгледани в оранжериите на общинското предприятие “Паркове и градини”. Всяка година в зелените площи на града се засаждат над 3 млн. двусезонни и летни цветя. Освен тях се дава живот и на близо 2 хил. дръвчета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10
ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06