Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът започва консултации за новия състав на ЦИК

Снимка: архив

Президентът Румен Радев ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия, съобщиха от президентския пресцентър. Със свой указ вчера държавният глава утвърди правилата за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК. Публичното изслушване на предложенията на партиите и коалициите в Народното събрание ще се излъчва в реално време на интернет страницата на президентската институция.

Още от категорията

Министерство на финансите на САЩ

Санкциите от САЩ – оценка за Прехода или пореден апел за реална борба с корупцията

Корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната ни. Проблемите и последствията вече излизат извън националните граници – заяви служебният премиер Стефан Янев при откриването на извънредния Съвет по..

публикувано на 08.06.21 в 11:50
Еди Рама

Еди Рама пристига в България

Днес започва двудневната визита на премиера на Албания Еди Рама в България. В телефонен разговор с Рама преди дни българският премиер Стефан Янев посочи, че съвместяването на различните национални интереси е това, което движи света напред и посочи,..

публикувано на 08.06.21 в 05:05
Калин Анастасов

МВнР: Очакват ни избори с най-голям брой секции в чужбина

По-малък брой заявления за гласуване в чужбина са подадени към този момент в сравнение с парламентарните избори през април. Досега заявления са подали 37 хиляди наши сънародници зад граница, а на изборите преди два месеца общият им  брой е бил 80..

публикувано на 07.06.21 в 16:22