Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Неяснота около документите за самоличност на българи в Нидерландия

Снимка: pixabay.com

Стотици български граждани, които живеят в Нидерландия и се нуждаят от консулската служба, не могат да разчитат на нея, съобщава кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева, позовавайки се на сигнал от наши сънародници.

Става дума за подмяната на документи за самоличност, които са с изтекъл срок, а поради пандемията все още няма официална разпоредба дали се продължава валидността им с шест месеца или не. Телефонът за връзка, посочен на сайта на посолството ни, не отговаря, а изписаното работно време се отличава от реалното. Оказва се, че дипломатите и чиновниците в Хага са си определили за почивни дни, различни както за тези от официалния календар на кралство Нидерландия, така и от българския.

Подробностите – вижте ТУК

Още от категорията

Тържествен концерт в Centre Culturel et de la Vie Associative– Вилюрбан, Франция, с участието на деца от българското училище в града „Иван Вазов“

Българите зад граница като посланици на духовността

21 май е световен ден, посветен на културното многообразие – ден, в който чрез различни инициативи се засвидетелства съпричастност, уважение и приемане на различните национални култури. В наши дни най-силните посланици на българската култура зад..

публикувано на 21.05.21 в 09:15

Българите в чужбина ще гласуват в 502 секции

Централната избирателна комисия обяви списък с местата в чужбина, на които ще се образуват избирателни секции за предсрочните парламентарни избори на 11 юли, както и прогнозния брой секции. Решението е взето според местата в чужбина, в които..

публикувано на 19.05.21 в 17:50

Как българските училища в чужбина отбелязват 24 май, вижте в Търново

Велико Търново е домакин на фотографската изложба „Заедно около света на 24 май“ . Подбраните фотографии показват как българските училища в чужбина отбелязват 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и..

публикувано на 15.05.21 в 11:05