Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вертолети и самолети от ВВС тренират в небето над София за 6 май

Снимка: Ани Петрова, БНР

Днес в небето над София ще се проведе генерална репетиция на вертолети и самолети на българските Военновъздушни сили. Поводът е тържественото отбелязване на 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия

Машините ще изпълнят съвместни полети с прелитане на малка височина над площад „Св. Александър Невски“ в центъра на столицата, съобщава Министерството на отбраната.

По традиция в навечерието на празника ще се проведе и видеоконферентна връзка между министъра на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30