Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават в сила пандемичните изисквания за пристигащите българи в Германия

Снимка: архив

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия остава в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск за България от държава с висока честота на заразяване на рискова държава, съобщиха от българското външно министерство.

До 12 май включително продължава да важи сегашният режим за влизане във федералната република. Освен предоставянето на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа, е необходима регистрация в електронната система. Задължителна е и 10-дневна карантина, като в зависимост от режима на отделните федерални провинции са възможни различни специфики. До 12 май 2021 г. като цяло е валидно изискването пътуващите с въздушен транспорт към Германия задължително да представят негативен тест преди качване в самолета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10

България днес – 15 април 2024 г.

От дни начело на България е поредният служебен кабинет, този път с министър-председател Димитър Главчев. Как това ще се отрази на пътя ни към еврозоната и достатъчно ли ще е времето за изпълнение на поетите задачи – отговорите търсим в..

публикувано на 15.04.24 в 19:00