Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна конкурсът за Националната награда “Христо Г. Данов”

Снимка: filibe.com

Министерството на културата и община Пловдив обявиха началото на конкурса за Националната награда “Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Наградата е учредена през 1999 г. по повод провеждането на европейския месец на културата. Оттогава тя се присъжда всяка година по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура, в рамките на фестивала “Пловдив чете”.

На церемония на 14 юни министърът на културата ще връчи голямата награда за цялостен принос, а жури ще определи други осем, сред които за автор на българска художествена литература, за преводач, за оформление на книга. Носителят на голямата награда през миналата година стана писателката Здравка Евтимова.

Съставил: Диана Цанкова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сн.: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург

За поредна година български хумор завладява Хамбург

На какво се смеят варненци, бургазлии, габровци и софиянци? А българите извън страната? Студентите и хазяите, дето им дават квартира? Отговор за пореден път ще търси Биеналето на българският хумор в Хамбург. СЕДЕМнаДЕСЕТО (така го изписват те)..

публикувано на 07.04.24 в 06:30

“Златен Кукерикон” за творци в областта на хумора и сатирата

На церемония Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще връчи тази вечер наградите “Златен Кукерикон” за принос в развитието на изкуството на комедията и сатирата. С отличията в категориите “Млада надежда”, “Мъжка роля”, “Женска роля”, “Режисура”,..

публикувано на 07.04.24 в 06:00

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на..

публикувано на 06.04.24 в 08:37