Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изберете любимите си български песни от „Евровизия"

През 2021 г. отбелязваме 65-годишнината от провеждането на песенния конкурс на „Евровизия“. По този повод колегите от Нидерландското радио и телевизия NPO са създали специална дигитална платформа, на която зрители и слушатели от държавите участнички могат да гласуват за своите фаворити, избирайки песни от всички издания на конкурса.

Радиостанции и телевизии от над 17 европейски страни призовават аудиторията на континента да участва в класацията „Евровизия Топ 50“. Особеното в това гласуване е, че всеки може да гласува за песните, които представят неговата страна. Както е известно, една от особеностите на регламента на „Евровизия“ е, че в подбора на песните могат да участват само хора, които не живеят на територията на дадената страна. В „Евровизия Топ 50“ обаче, това правило не важи и всеки може да избере любимите си песни, независимо от мястото, на което се намира.

Разбира се, скъпи приятели, ние ви приканваме да гласувате за българските песни, които най-много ви харесват. Ще ги намерите в линка по-долу, само в прозореца „Search a song“ трябва да напишете Bulgaria. Ще намерите 12 песни, с които страната ни е участвала от 2005 г. насам. На платформата са приложени откъси от песните. Приятно слушане!

И нека заедно изберем най-добрата музика, представила България на „Евровизия“!

Изберете любимите си български песни от „Евровизия" 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

JazzBoree

"Дос, дос, Доне ле"– български фолклор и джаз в дебютния сингъл на JazzBoree

Новата етноджаз формация JazzBoree прави силно впечатление още със своя дебютен сингъл "Дос, дос, Доне ле". Познаваме Савина Пламенова като фолклорна певица, която обича и джаза. Участвала в различни популярни народни ансамбли, в последно..

публикувано на 10.04.24 в 10:15

"Как мразя"– нова песен от проекта "Пеещи артисти"

Най-новата, 36-та поред песен от проекта "П еещи артисти " на продуцента Игор Марковски е със заглавие "Как мразя". Певицата Мариана Попова е сред плеядата популярни лица от българския артистичен свят, които изпълняват написани специално за тях..

публикувано на 09.04.24 в 10:15
Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04