Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След консултациите и изслушванията при президента

Новият състав на ЦИК е определен, готвим се за предсрочните избори

Снимка: БГНЕС

Всичките 15 кандидати за новия състав на Централната избирателна комисия отговарят на законовите изисквания, заяви президентът Румен Радев след публичното им изслушване. Той ги призова да започнат подготовката на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли. 

“Ще има мой указ в срок с една особеност – той трябва да стане заедно с обявяването на служебното правителство”, добави той. 

Избраната за председател на ЦИК Камелия Нейкова от “Има такъв народ” изказа пожеланието партиите и коалициите да не превръщат комисията в заложник на своите спорове. Въпреки че се обяви за защитник на машинния вот, тя допусна, че е възможно да се гласува с хартиени бюлетини там, където възникнат непредвидени обстоятелства.

Как преминаха консултациите за избор на председател и членове на ЦИК, можете да проследите в подробности ТУК

Съставил: Диана Цанкова

Още от категорията

БСП няма да подкрепи правителство, сформирано без консултации

При опита за формиране на правителство ще се опре до необходимостта от подкрепа на БСП , прогнозира в интервю за БНР Румен Гечев от БСП. Той подчерта, че левицата няма да подкрепи проекта на какъвто и да е кабинет, изготвен без спазване на политическите..

публикувано на 18.07.21 в 13:16

Президентът призова партиите да поемат политическа отговорност

“Този път партиите нямат право на грешка”, заяви във Варна президентът Румен Радев и посъветва лидерите им да поемат политическа отговорност. По думите му, обществото ни очаква от партиите, обявили се срещу порочния управленски модел, да представят в..

публикувано на 17.07.21 в 12:04
Стефан Янев

Стефан Янев: България се нуждае от правителство с ясни приоритети и цели

“Политическите партии трябва да влязат в диалог и да сформират парламентарно мнозинство”, заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик. По думите му, дискутирането на принципа проба-грешка не е най-добрият вариант ...

публикувано на 17.07.21 в 11:37