Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще назначи служебното правителство най-рано във вторник

Румен Радев и Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в София по повод 76-ата годишнина от края на Втората световна война
Снимка: БГНЕС

Най-рано във вторник президентът Румен Радев ще издаде указ за съставяне на служебно правителство, съобщи самият той, след като поднесе цветя пред Паметника на Незнайния воин по повод 76-ата годишнина от края на Втората световна война. Държавният глава обаче отказа да коментира състава на кабинета и разкри единствено, че премиерът ще бъде мъж. “Служебното правителство има много малък времеви мандат, но отговорностите и очакванията към него са огромни”, заяви той.

Румен Радев коментира и Деня на Европа: “Днес отбелязваме две много значими за Европа и за целия свят събития. Не трябва да забравяме в никакъв случай зверствата на нацизма и трябва винаги да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството”. Знамето на Европейския съюз беше издигането на церемония пред президентската институция и прозвучаха химните на Европа и на България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54