Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избираме ваксина срещу Covid-19 по интернет

Снимка: СУ Сава Доброплодни

От днес гражданите, записани чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу коронавирус https://www.his.bg/bg/reservation/, ще могат да заявят предпочитания от тях препарат. За всички пунктове ще бъдат осигурени количества от двата вида лекарствени продукта – РНК или аденовирусни ваксини.

Също от днес, седмица по-рано от първоначалния план, на училище се връщат учениците от 6 и 11 клас и ще се обучават присъствено поне до края на месеца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в..

публикувано на 13.04.24 в 18:30
Министерски съвет

Служебният кабинет е готов да защити българите при ескалация в Близкия Изток

Правителство следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия Изток и е в готовност да предприеме необходимите действия за защита на българските граждани в района, съобщиха от външното ни министерство. Оттам допълват, че служебният..

публикувано на 13.04.24 в 17:16

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители. “ Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на..

публикувано на 13.04.24 в 16:30