Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът разпуска парламента и определя дата за парламентарни избори

Снимка: БГНЕС

Днес се очаква с указ от президента Румен Радев да бъде разпуснат парламентът, да бъдат назначени нова ЦИК и служебен кабинет, който ще има задачата да организира предсрочни избори. Очаква се то да започне работата си на 12 май. След като от "БСП за България" върнаха третия проучвателен мандат, президентът Радев посочи, че се очертава следващите парламентарни избори да са на 11 юли.

На 9 май в интервю за БНР вицепремиерът в отставка Томислав Дончев, изпълняващ длъжността премиер заради излизането на Бойко Борисов в болничен, заяви, че ГЕРБ очаква служебният кабинет да бъде реваншистки. За днес партията с лидер Бойко Борисов свиква Национално събрание. Предстои да бъдат избрани заместник-председатели на партията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45