Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Ваксинира се персоналът в хотелите, има и "зелен коридор" за имунизация

Снимка: Красимир Мартинов

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса, изграждат се нови тротоари, озеленява се, извършва се дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми. Паралелно се осъществява и масова ваксинация на работещите в хотели и ресторанти. Осигурен е „зелен коридор“ за имунизация с налични всички одобрени у нас ваксини, гарантира управата на курорта.


„До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини“, коментира д-р Станко Чобанов, директор на клиниката, към която е изграден „зеленият коридор“. Той добавя, че голяма част от местното население вече е ваксинирано срещу Covid-19. Осигурена е и възможност мобилни екипи за ваксинация да посещават хотели и други обекти при предварителна заявка в РЗИ - Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш, само срещу представяне на документ за самоличност. 

„Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, чийто персонал е ваксиниран на 100% - от мениджърския екип до наетите на най-ниските нива“, обобщава Теодор Пастармаджиев, член на УС на сдружението на собствениците в Слънчев бряг.



От първия ден на юни в курорта започва да действа и контролен режим на достъп. Той ще се осъществява през девет пункта и от мобилни патрули. Паркирането в синята зона на комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 1 евро (2 лв.) на час. Тази година паркоместата в синя зона са със 100 повече, или общо 1 100.

„Въпреки кризата в сектора, се стараем да обезпечим по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, управляващо комплекса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30