Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Ваксинира се персоналът в хотелите, има и "зелен коридор" за имунизация

Снимка: Красимир Мартинов

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса, изграждат се нови тротоари, озеленява се, извършва се дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми. Паралелно се осъществява и масова ваксинация на работещите в хотели и ресторанти. Осигурен е „зелен коридор“ за имунизация с налични всички одобрени у нас ваксини, гарантира управата на курорта.


„До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини“, коментира д-р Станко Чобанов, директор на клиниката, към която е изграден „зеленият коридор“. Той добавя, че голяма част от местното население вече е ваксинирано срещу Covid-19. Осигурена е и възможност мобилни екипи за ваксинация да посещават хотели и други обекти при предварителна заявка в РЗИ - Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш, само срещу представяне на документ за самоличност. 

„Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, чийто персонал е ваксиниран на 100% - от мениджърския екип до наетите на най-ниските нива“, обобщава Теодор Пастармаджиев, член на УС на сдружението на собствениците в Слънчев бряг.От първия ден на юни в курорта започва да действа и контролен режим на достъп. Той ще се осъществява през девет пункта и от мобилни патрули. Паркирането в синята зона на комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 1 евро (2 лв.) на час. Тази година паркоместата в синя зона са със 100 повече, или общо 1 100.

„Въпреки кризата в сектора, се стараем да обезпечим по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, управляващо комплекса.

Още от категорията

Ник Джейкъбсън

Адреналин и плажни емоции в Бургас през уикенда

Да летиш на гребена на вълната или да се спуснеш с парапланер над морето гарантира уникално и неповторимо изживяване. И това са само част от предложенията за Бургас през този уикенд. Усещането за атракция ще подсили един от най-ексцентричните..

публикувано на 26.06.21 в 07:05

Облекчават влизането за български граждани в Кипър

От 24 юни българските граждани могат да влизат в Кипър без изискване за представяне на отрицателен PCR тест. По информация на българското посолство в Никозия остава в сила задълженията при влизане в Кипър да се направи онлайн регистрация в..

публикувано на 24.06.21 в 13:17

Хиляди българи губят почивката си в Гърция

Проблемен гръцки туроператор може да остави 150 000 българи без почивка това лято. „Музенидис травелс“ през която минават около 70%  от почивките на българските туристи в цяла Гърция обяви, че не може да изпълни поетите задължения до 31 юли...

публикувано на 24.06.21 в 11:05