Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът и посланикът на САЩ: Борбата с корупцията в България е от основно значение

Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с текущата политическа ситуация в страната. Янев акцентира върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. Двамата изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение. Разговорът засегна и теми, свързани с енергийната диверсификация.

Срещата между премиера Стефан Янев и посланик Херо Мустафа е ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения, информират от правителствената пресслужба.

Още от категорията

Възможен ли е политически консенсус в новия български парламент?

Изказванията на председателите на парламентарните групи в новосформираното 46 Народно събрание, в първия си работен ден, препотвърдиха желанието за промяна на досегашния модел на управление и амбицията за диалог с партията-победител на изборите..

публикувано на 22.07.21 в 11:14

Депутатите от 46-ия парламент положиха клетва

“ Суверенът ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, нека да работим за мечтата на този народ да има просперираща България ”. С тези думи най-възрастният депутат Мика Зайкова откри новия 46-и парламент. По време на тържественото заседание – в..

публикувано на 21.07.21 в 13:52

Ива Митева отново е председател на парламента

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание.  Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за..

публикувано на 21.07.21 в 12:15