Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция отвори ГКПП „Капитан Петко Войвода – Орменион“ за пътнически превоз

Снимка: архив

Гръцките власти взеха решение за отваряне на ГКПП „Капитан Петко Войвода – Орменион“ за пътнически превоз. От днес, 14 май 2021 г. граничният пункт ще работи 24 часа в денонощието. Същото важи и за ГКПП „Кулата – Промахон“, който досега не пропускаше пътници в часовия диапазон между 23:00 ч. и 7:00 ч.

По информация на българското посолство в Атина и генералното консулство в Солун при планиране на пътуване до Гърция гражданите следва да отчитат забраната за движение в страната, която към момента е в интервала от 00:30 ч. до 5:00 ч. От Външното ни министерство обръщат внимание, че при влизане в Гърция от днес ГКПП „Маказа – Нимфея“ е отворен само за лекотоварни автомобили до 3,5 т. 

Също така от 14 май 2021 г. българските граждани, преболедували Covid-19, могат да влизат в Гърция със свидетелство за придобити антитела вследствие на прекарана коронавирусна инфекция. Документът трябва да бъде издаден на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език от оторизиран здравен орган или сертифицирана лаборатория. 

В сила остават и възможностите за влизане в страната при представяне  на негативен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа, както и сертификат за ваксинация за коронавирус.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

50 години от българското изобретение на лазер с пари на меден бромид

Институтът по физика на твърдото тяло към БАН днес тържествено ще отбележи 50 години от изобретяването на лазер с пари на меден бромид. Този лазер е българско изобретение, пуснато в действие за първи път от акад. Никола Съботинов през 1974 г...

публикувано на 24.04.24 в 07:30

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00