Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероятно удължаване на извънредната епидемична обстановка с един месец

Снимка: Ани Петрова

Здравните власти планират удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на юни, каза пред bTV държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той обясни, че без подобна стъпка много от противоепидемичните мерки няма да може да се прилагат. Инспекторът каза още, че зелените коридори ще останат. Освен това ще бъде облекчено раздаването на ваксините срещу коронавирус за личните лекари, за да няма повече струпвания пред Столичната здравна инспекция. Общопрактикуващите медици занапред ще получават толкова количества от препаратите, колкото заявят, подчерта доц. Ангел Кунчев. „От края на май доставките на „Файзер” се увеличават двойно, което ще даде възможност да удовлетворим почти 100% техните заявки”, коментира той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 1 април 2024 г.

Интересно нещо са началата! Днес ще сложим такова на месец април, при това с шега, усмивка и малко тъга, за да усетим вкуса на живота. Ще поразсъждаваме за Международния ден на смеха, ще се усмихнем на..

публикувано на 01.04.24 в 19:00

България днес – 29 март 2024 г.

Акцент в последното за работната седмица издание на „България днес“ е отбелязването на 20 години от членството на страната ни в НАТО. Иво Иванов е подготвил обзор на по-важното от Балканите през последните седем..

публикувано на 29.03.24 в 19:00

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00