Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мач събра средства за паметник на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд

Снимка: uni-vt.bg

Сборен отбор от български футболни легенди победи лидерът на сръбския женски футбол „Трейс Машинац“ с 6:2 в демонстративен мач на терена на Национална футболна база "Бояна". Двубоят бе благотворителен за събиране на средства за изграждането на паметник на Светите равноапостоли Кирил и Методий в двора на едноименната гимназия в сръбския град Цариброд. На полувремето бе проведен аукцион, който набра почти 3500 евро за благородната инициатива. 

На трибуните присъстваха министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, посланикът на България в Сърбия Петко Дойков, посланикът на Сърбия в България доц. д-р Желко Йович, председателят на Общинския съвет в Цариброд Зоран Джуров и авторът на проекта за паметника проф. Валентин Старчев.

Официалното откриване на паметника на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд ще се състои на 23 май 2021 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите обвинени за шпионаж във Великобритания не се признаха за виновни

Обвинените петима българи, че са част от руска шпионска мрежа във Великобритания, пледираха пред Централния наказателен съд (Old Bailey) в Лондон, че са невинни. Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са..

публикувано на 23.03.24 в 09:51

Пясъчен поздрав за Тодоровден

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от..

публикувано на 23.03.24 в 09:35

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е..

публикувано на 23.03.24 в 08:28