Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мач събра средства за паметник на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд

Снимка: uni-vt.bg

Сборен отбор от български футболни легенди победи лидерът на сръбския женски футбол „Трейс Машинац“ с 6:2 в демонстративен мач на терена на Национална футболна база "Бояна". Двубоят бе благотворителен за събиране на средства за изграждането на паметник на Светите равноапостоли Кирил и Методий в двора на едноименната гимназия в сръбския град Цариброд. На полувремето бе проведен аукцион, който набра почти 3500 евро за благородната инициатива. 

На трибуните присъстваха министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, посланикът на България в Сърбия Петко Дойков, посланикът на Сърбия в България доц. д-р Желко Йович, председателят на Общинския съвет в Цариброд Зоран Джуров и авторът на проекта за паметника проф. Валентин Старчев.

Официалното откриване на паметника на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд ще се състои на 23 май 2021 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30