Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключенски гурме тур „Лов на трюфели“ край Балчик

Снимка: Facebook / @truffle.hunting.tours.bg

За сметка на традиционния туризъм в пандемията разцъфтява алтернативният. Такъв е новият гурме приключенски тур Лов на трюфели край Балчик. От Асоциация „Български трюфел“ с нетърпение очакват туристите, за да им представят тайнствения свят на деликатесните гъби. 


Интерес към новото предложение вече са заявили гости от Чехия, Полша, Франция, рускоговорящите страни, от съседна Гърция и дори и от Страната на изгряващото слънце – Япония, съобщи БНР – Варна.

Снимки: БНР-Варна и Facebook / @truffle.hunting.tours.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10