Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приключенски гурме тур „Лов на трюфели“ край Балчик

Снимка: Facebook / @truffle.hunting.tours.bg

За сметка на традиционния туризъм в пандемията разцъфтява алтернативният. Такъв е новият гурме приключенски тур Лов на трюфели край Балчик. От Асоциация „Български трюфел“ с нетърпение очакват туристите, за да им представят тайнствения свят на деликатесните гъби. 


Интерес към новото предложение вече са заявили гости от Чехия, Полша, Франция, рускоговорящите страни, от съседна Гърция и дори и от Страната на изгряващото слънце – Япония, съобщи БНР – Варна.

Снимки: БНР-Варна и Facebook / @truffle.hunting.tours.bg

Още от категорията

Наемат спасители от Украйна и Полша за българските плажове

Липса на спасители по Черноморието се наблюдава и това лято. Причината е, че много млади спасители отиват да работят в чужбина или си намират постоянна работа и напускат професията. Това каза пред БНР-Бургас Васил Алексиев, специалист по..

публикувано на 29.06.21 в 18:14

България е желана дестинация за руските туристи

Редовните полети между Русия и България се възобновяват от 28 юни, съобщи българското външно министерство. Двупосочните полети от Москва до София, Варна и Бургас са 4 пъти седмично. От Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до..

публикувано на 28.06.21 в 11:14
„Пирин Рън“

Летните забавления започнаха и в Банско

Започна активната лятна програма на курортния ни град Банско. За 11-а поредна година той събира (27 юни) най-добрите планински спортисти за изкачване на връх Вихрен в състезанието по планинското бягане и колоездене „Пирин Рън“. Над 70 са участниците в..

публикувано на 27.06.21 в 10:05