Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория се класира на 11-о място на “Евровизия”

Виктория Георгиева
Снимка: eurovision

 Българката Виктория завърши единайсета на големия финал на “Евровизия”. Талантливата изпълнителка получи общо 170 точки от зрителите и журито за песента си Growing Up is Getting Old – наравно с класиралата се на десето място представителка на Гърция. 

Много се радвам за Италия, надявам се, че всички българи са горди с моето представяне в Ротердам”, каза развълнуваната Виктория след финала. 

Явяването й на конкурса обедини много български популярни личности, които й пожелаха успех. България участва за 13-и път на "Евровизия", а най-доброто й класиране е второто място на Кристиан Костов през 2017 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15

"Безкрайно"

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя..

публикувано на 14.04.24 в 10:10