Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Хората на знанието укрепват българския дух и разпръскват тъмата на подмяната

Снимка: Ани Петрова

„Държавата на духа никога не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на следващите поколения“, заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Държавният глава, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Стефан Янев и членове на служебното правителство поднесоха цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека на празничния 24 май.

Президентът подчерта, че днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ – създаването на собствена писменост, и добави, че страната ни винаги е вървяла напред чрез просвета, знание и духовност. „Нека на 24 май поздравим всички наши достойни учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух и да разпръскват тъмата на подмяната“, каза още той.

Още от категорията

Поредицата „Чувство за хумор” или „видеоваксини“ срещу лошо настроение

Хуморът е чудесно средство за справяне със социалната дистанция и изолацията по време на пандемия. Затова екипът на Музея на хумора и сатирата в Габрово лансира поредица от 20 хумористични видеоистории с популярни български личности. Чрез тях..

публикувано на 30.10.21 в 09:25
 Боян Петров

Две фотоизложби и филм за големия алпинист Боян Петров

Две фотоизложби ще предшестват премиерата в София на филма "Отново съм тук" за големия български алпинист Боян Петров . Първата от тях може да бъде видяна от 1 до 22 ноември в пространството пред "Кино Кабана" до НДК, а втората -  от 22 ноември до..

публикувано на 28.10.21 в 05:05
Жива Кюлджиева

„Свят, прегръщам те с песен“ – филм за поетесата Жива Кюлджиева и златните години на българската естрада

Песните с нейните стихове са разпознаваеми и днес, дори от по-младите, защото докосват най-чувствителните струнки на човешката душа. За жалост, често имената на текстописците остават в сянката на изпълнителите или на композиторите. Напълно..

публикувано на 26.10.21 в 10:42